İçeriğe geç

Avadanlık Ne Demektir

Avadanlık neye denir?

Bir alet kutusu, bir işi yapmak ve bir aracı onarmak için kullanılan bir takım alettir. Alet kutusu kelimesinin doğrudan alet anlamına geldiği de söylenebilir. Marangozlar ve endüstriyel makinelerle uğraşan kişiler tarafından yaygın olarak kullanılan terimlerden biridir.

Havadanlık ne demek?

Alet kutusu nedir, TDK sözlüğü ne anlama geliyor? Aletin amacı hakkında tüm detayları derledik. Alet kutusu kelimesi, genellikle marangozların veya diğer endüstriyel makinelerle çalışan kişilerin aşina olduğu kelimelerden biridir. Alet kutusu kelimesi, iş yapmak veya bir aracı onarmak için kullanılan bir takım alet anlamına gelir.

Avadanlık hangi dilde?

Araçlar – İngilizce sözlük. Muhtemelen Farsça fiil ābdān آبدان “su kabı, çanak çömlek”ten alınmış bir ödünç sözcüktür; ancak bu kesin değildir. Daha fazla bilgi için bkz. ab, +dan¹.

Avadanlık ne demek tarih?

Bir şey yapmak anlamına gelen bir kelimedir. Ekipman kelimesinin başka bir anlamı daha vardır. Ayrıca bir aracı onarmak için kullanılan bir takım araç anlamına da gelir.

Avrat olmak ne demektir?

Avrat, Arapçada “kusurlu kadın” anlamına geliyor.

Askeriyede avadanlık ne demek?

ALET: Alet ve ekipmanlar; zanaatkarların el aletleri.

Avadanlık takımı nedir?

Motosikletinizin bagajında ​​mayo tarafına yerleştirilen ve motosikletinizde küçük onarımlar, ayarlamalar ve bakımlar yapmanıza olanak sağlayan bir tamir takımıdır. Bu küçük tamir takımı Bajaj Pulsar RS 200’ün yolcu koltuğunun altına yerleştirilmiştir.

Avangart ne demek TDK?

Avant-garde (Fransızca: avant-garde) Fransız askeri terimi “avant-garde”dan gelir. Hem Fransızcada hem de diğer dillerde, kültür, sanat ve politikayla ilgili “yenilikçi” insanları veya “deneysel” çalışmaları ifade eder.

Avadanlık kutusu nedir?

İnşaat ve tamir aletleri ve ekipmanlarının muhafaza edildiği bir kutu türüdür. Üretiminde kullanılan dayanıklı plastik malzemeler sayesinde uzun süre dayanması garantilidir.

Avrat hangi dilden gelir?

Etimoloji. Arapçada, awret (Arapça: عورة) genellikle “çıplaklık” anlamına gelen ‘-wr kökünden türemiştir. Farsça, Kürtçe ve Urducada, “avrat” kelimesi Arapça “avret” kökünden türemiştir ve genellikle “kadın” anlamına gelir.

Türkçe en çok hangi dilden kelime aldı?

Bir diğer dikkat çekici nokta ise Rusya ile ticari ilişkilerimiz nedeniyle 1998 baskısında ‘haraşo’ gibi kelimelerin yer almasıdır. Türk Dil Kurumu’nun yayımladığı ‘Türkçe Sözlük’ün ilk ve son baskısında yer alan Batı kökenli yabancı kelimeler arasında en çok Fransızca kelimeler yer almaktadır.

Abla hangi dilden gelir?

Eski Türkçe apa “abla, anne, büyükanne” kelimesinden türemiştir. Bu kelime çocuk dilinden gelmektedir. Ebelik makalesinde daha fazla bilgi bulabilirsiniz. /l/ ara sesi Türkiye Türkçesinden geç dönemde türetilmiştir.

Avadanlık ne işe yarar?

ALET RAFLARI Bunlar genellikle üretim hattında vida, somun ve yardımcı bağlantı cihazları gibi ürünleri stoklamak için tasarlanmış depolama üniteleridir. Klipsli ve çıkarılabilir işlevi, kullanılacak aletlerin rahatça yerleştirilmesini ve kolay temizlenmesini sağlar.

Kosele ne demek TDK?

Küçük ve büyükbaş hayvanların derisinden yapılan dayanıklı ve sert bir malzemedir. Türkçe’de deri kelimesinin karşılığı öküz ve manda gibi sığırların işlenmiş derisidir ve ayakkabı tabanı olarak adlandırılır.

Köstebeğin anlamı nedir?

Köstebekler çeşitli tuzaklar ve zehirli maddeler kullanılarak kontrol altında tutulur. Köstebekler Hindistan’da çok kirli, kokulu ve pis hayvanlar olarak kabul edilir. Hindistan’da köstebekler için kullanılan छछुन्दर /tʃʰətʃʰund̪ər/ kelimesi aynı zamanda çok kirli ve korkak kişi anlamına gelir.

Motor avadanlığı nedir?

Alet takımı nedir? Aletler ne işe yarar? Bu, motora yeni başlayan ve konu hakkında hiçbir fikri olmayan herkesi meraklandıracak bir sorudur. Motosikletinizin bagajında ​​mayo tarafına yerleştirilen ve motosikletinizde küçük onarımlar, ayarlamalar ve bakımlar yapabilmenizi sağlayan bir tamir takımıdır.

Avuntu avutmak ne demek?

Avutmak: Endişelenmek ve dikkatini dağıtmak. Bir hayvanın, özellikle bir ineğin babası olmak. (…) Avutmak, avutmak: Eğlendirmek ve dikkatini dağıtmak, baştan çıkarmak.

Avadanlık seti nedir?

Kullanımı pratik ve ölçüye göre üretilen plastik alet setleri ve standları, kullanıcının tüm malzemeleri bir arada bulundurmasına olanak tanıyan özel ürünlerdir. Darbeye dayanıklı malzemelerden üretildikleri için kalıcı olarak kullanılabilirler.

Köstebeğin anlamı nedir?

Köstebekler çeşitli tuzaklar ve zehirli maddeler kullanılarak kontrol altında tutulur. Köstebekler Hindistan’da çok kirli, kokulu ve pis hayvanlar olarak kabul edilir. Hindistan’da köstebekler için kullanılan छछुन्दर /tʃʰətʃʰund̪ər/ kelimesi aynı zamanda çok kirli ve korkak kişi anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir