Sayılar yazılı olarak nasıl yazılır?
2. Birden fazla kelimeden oluşan rakamlar ayrı ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb. 3. Senet, çek vb. gibi para ile ilgili işlemler. Ticari belgelerdeki rakamlar ise karşı tarafta gösterilir: 650,35 (altı yüz elli TL, otuz beş kr.)
Bir metinde sayılar nasıl yazılır?
Metindeki sayılar tek basamaklıysa kelimelerle, iki veya daha fazla basamaklıysa rakamlarla yazılmalıdır. Metinde numaralandırma yapılırken th/th/th ekleri yerine noktalara öncelik verilmelidir.
Şiirde rakam nasıl yazılır?
8. Sayılarda kesirler virgülle ayrılır: 15.2 (15 tam, 2 onda bir), 5.26 (5 tam, yüzde 26). 9. Sıra sayıları kelimelerle ve sayılarla gösterilebilir. Bir sayıyla belirtilirse, sayıdan sonra bir nokta konur veya sayıdan sonra bir kesme işareti konur ve dereceleri belirten bir son ek yazılır: 15., 56., XX.; 5., 6.
Harfle yazılan sayılar nasıl yazılır?
Teknik ve iş metinleri hariç, 10’dan küçük rakamları harflerle yazın. Örneğin: “Ahmet Bey’in üç çocuğu vardı.” Ancak, zaman, tarih, para miktarı, yüzdeler, adresler, ölçümler ve istatistiki verilerle ilgili rakamlar her zaman rakamla yazılır: 16.50’de, 9 lira, 46 kilo, 4 kilometre, 7 metre, 8 Eylül, %2, daire.” : 6, vb.
Cümlede sayı nasıl yazılır?
Yüzden büyük sayılar ve yüzlerin, binlerin veya milyonların katları sayılar yerine harf olarak yazılır (örn. iki yüz, elli bin, vb.). Cümle bir sayıyla başlıyorsa, kelimelerle yazılır. Yüzyıllar büyük ve küçük harflerle yazılır (örn. yirmi birinci yüzyıl).
Resmi yazılarda sayılar nasıl yazılır?
Gerekirse sayılar sayı olarak yazılabilir ve daha sonra parantez içinde harf olarak gösterilebilir. (7) Dört veya daha fazla rakamlı sayılar, aralarına nokta konularak sondan üçlü gruplar halinde yazılır (örnek: 1.452; 25.126; 326.197). Sayılardaki kesirler virgülle ayrılır (örnek: 45.72).
Tezde rakamlar nasıl yazılır?
Sayılar metinde kelimelerle yazılmalıdır. Öte yandan, saatlere, parasal miktarlara, ölçümlere ve istatistiksel verilere atıfta bulunan sayılarda sayılar kullanılır. Saatler ve dakikalar da metinde yazılabilir. Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı ayrı yazılır (iki yüz, üç yüz altmış beş).
Akademik yazılarda sayılar nasıl yazılır?
Diğer tüm durumlarda sayılar matematiksel olarak yazılır. Türk çalışmaları için ondalık kesirler sıfır (0) ile başlamalı ve ondalık basamaklar virgülle ayrılmalıdır. Üç veya daha fazla basamaklı sayıları temsil ederken “nokta” işareti kullanılmalıdır. Örneğin; 1.000, 10.
4 sayısı nasıl yazılır?
Tabelle der Grundzahlen und OrdnungszahlenSymbolZahlReihenfolge4vierviertel5fünffünftel6sechssechstel7siebensiebentel89 weitere Zeilen
Rakam doğru nasıl yazılır?
Türkçede kullanılan birçok kelime farklı telaffuz ve yazım nedeniyle yanlış yazılmıştır. Bu kelimelerden biri de “sayı”dır.
4 te mi de mi?
Saat ekleri de kesme işaretiyle ayrılır.
On dokuzuncu nasıl yazılır?
ON DOKUZ SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMI 18 ile 20 arasındaki sayıdır. Sayılar harflerle de yazılabilir: bin yıl, iki hafta, haftanın beşinci günü, üç ayda bir, yüz soru, iki haftadan sonra, üçüncü sınıf, vb. Bu sözcük sıklıkla yanlışlıkla on dokuz olarak yazılır. Doğru kullanım on dokuz olmalıdır.
Metin içinde sayılar nasıl yazılır?
Resmi bir metinde sayılar metinde sayı veya harf olarak gösterilebilir. Gerekirse sayılar yazıldıktan sonra parantez içinde harflerle sayı olarak yazılabilir. Dört veya daha fazla rakamlı sayılar sondan üçlü gruplar halinde yazılır ve aralarına nokta konur.
Yazı ile yazılan sayılar nasıl yazılır?
Dört veya daha fazla rakamdan oluşan sayılar, sondan başlayarak üçlü gruplar halinde, aralarına bir nokta konularak yazılır: 4.567, 326.197, 49.750.812, 28.434.250.310.
Beşer beşer nasıl yazılır?
“BEŞ-BEŞ” KELİMESİNİN ANLAMI Bahis sayısı sayılarla değil, kelimelerle belirtilir: ikili olarak değil, ikili olarak, dokuzlu olarak değil, dokuzlu olarak, yüzlü olarak değil, yüzlü olarak, vb. Yazarken, aralarında bir boşluk bırakılır. Bu kelime sıklıkla beş olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı beşe beş olmalıdır.
Rakam doğru nasıl yazılır?
Türkçede kullanılan birçok kelime farklı telaffuz ve yazım nedeniyle yanlış yazılmıştır. Bu kelimelerden biri de “sayı”dır.
14.00’da nasıl yazılır TDK?
Ünsüz uyumu nedeniyle “saat 2’de” değil “saat 2’de” olması gerekirdi. Saat ve dakikayı gösteren sayılar noktalarla ayrılmıştır, iki nokta yanlıştır.
10.000 TL nasıl yazılıyor?
On bin kelimesi rakamlarla 10.000 şeklinde yazılır.
4 sayısı nasıl yazılır?
Tabelle der Grundzahlen und OrdnungszahlenSymbolZahlReihenfolge4vierviertel5fünffünftel6sechssechstel7siebensiebentel89 weitere Zeilen
Tavsiyeli Bağlantılar: Telefondan Kuran Okurken Abdest Gerekir Mi