İçeriğe geç

Kurnaz Yerine Ne Kullanılır

Kurnazin eş anlamlısı nedir?

Kurnaz eş anlamlıları: akıllı. Uyanık.

Kurnaz karşıt anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre “kurnaz” kelimesinin zıt anlamlısı “saf” kelimesidir. Bu durumda “saf” kelimesi, duygu ve düşüncelerini saklamadan açıkça ortaya koyan, çabuk inanan kişi anlamına gelmektedir.

Kurnaz ve açıkgöz eş anlamlı mı?

Akıllı kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler: Kendi çıkarları için başkalarını aldatan kişilere kurnaz denir.

Enteresan yerine ne kullanılır?

Türkçe kökenli bir kelime olan interesting kelimesi “lok” fiilinden türemiştir. Loop kelimesi şaşırtmak anlamına gelirken interesting kelimesi dikkat çekmek, ilgi çekmek anlamına gelir. 2- Extraordinary: “Order” ve “outside” kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşan extraordinary ifadesi interesting kelimesiyle eş anlamlıdır.

Eş anlamlılık ne demek?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamları aynı olan kelimelere eşanlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir.

Huysuz kelimesinin eş anlamı nedir?

inatçı, asabi, huysuz.

Zıt anlamlısı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Kibirli zıt anlamlısı nedir?

Birisi bir insanı yüceltirken, diğeri onu aşağılar ve itibarsızlaştırır.

Opak ne anlama gelir?

Opak kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir. Türk Dil Kurumu’na göre opak kelimesinin sözlük anlamı şu şekildedir: Donuk ve mat bir renk olarak bilinir. Aynı zamanda opak kelimesi saydam olmayan anlamına da gelir. Türk Dil Kurumu’na göre opak kelimesi aynı zamanda saydam kelimesinin zıttı olarak da bilinir.

Kem göz eş anlamlısı nedir?

“Nazar” teriminin tanımı, göz ve nazar kelimelerinin çağrışımlarından biridir. Türkçe Büyük Sözlük’teki (MBTS) örnek; “Degnel” ile eşanlamlı olan “göz” ve “nazar” kelimelerinin tanımları, nazarın genel özelliklerini kapsamaktadır.

Baba eş anlamı ne?

Baba kelimesinin bir diğer anlamı da rahip ve rahipliktir. Anadolu’da “ata” kelimesi baba, büyükbaba, soy ve ata anlamına gelir. Veli kelimesinin birinci anlamı arkadaş, ikinci anlamı babadır. Bir kişinin yetişmesini üstlenen kişilere ebeveyn denir.

Harp eş anlamlısı nedir?

Askeri bir kelime olan savaş kelimesi dilimize Arapçadan girmiştir. Türk Dil Birliği’nin sözlüklerine baktığımızda harp kelimesinin eş anlamlısı savaş olarak karşımıza çıkmaktadır.

Henüz eş anlamlısı nedir?

Sessi Sözlük – (hala) şimdi. Hala. şu ana kadar. Elan

Vazgeçilmez yerine ne kullanılır?

çok gerekli, kaçınılmaz, vazgeçilmez.

Enteresan hangi dilde?

ilginç – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca intéressant kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “ilginç” anlamına gelir. Bu kelime Fransızca intéresser fiilinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “endişelenmek, endişelenmek” anlamına gelir ve +ent° son eki vardır.

Gösteriş sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Görkem, görkem, görkem, görkem.

Fıtratın eş anlamlısı nedir?

Yener ÖZTÜRK Harran Üniv. İlahiyat Fakültesi 23 Elime, fıtrat, yapı, karakter, tabiat, mizaç ve sağlıklı kalp anlamına gelir. Ayrıca tabiat, doğal eğilim, mizaç, yetenek, içgüdü ve yetenek gibi anlamları da ifade eder.

Zekat kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yani ayette zekât, sadaka kelimesiyle ifade edilmiştir.

Gerizekalı kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Salak, salak, salak, salak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir